Lions Haaksbergen schenkt Voedselbank transportbus

De Lionsclub Haaksbergen heeft uit opbrengsten van diverse inzamelacties een transportbus met koeling aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen ter beschikking gesteld. De bus is op 22 mei officieel overgedragen aan de voorzitter van Voedselbank Enschede-Haaksbergen, Ruud Gardenbroek.

Voedselbank Enschede- Haaksbergen verzorgt wekelijks circa 550 voedselpakketten voor mensen die onvoldoende middelen hebben om regelmatig voldoende voedsel te kopen. Dit is een flinke logistieke klus die door zo’n 100 vrijwilligers geklaard wordt. In Haakbergen spannen 21 vrijwilligers zich in om dit goed te laten verlopen. De pakketten voor bijna 40 inwoners van Haaksbergen komen kant en klaar uit Enschede: een flinke bestelbus vol!

Voorheen stelde autobedrijf Eysink wekelijks een bus beschikbaar en werd bij slagerij Wientjes een koelaanhanger geleend. Dankzij deze nieuwe koelbus gaat het wekelijks vervoer uit Enschede veel praktischer en kunnen de chauffeurs uit Haakbergen ook hun bijdrage in Enschede leveren.Lions-e1432381494682

De Voedselbank Enschede-Haaksbergen haalt op veel adresssen voedsel op: bakkers, supermarkten, groothandels en producenten. Ook worden regelmatig acties onder particulieren gehouden, altijd met grote opbrengsten. Lions Haaksbergen doet dat ook regelmatig: één van de grootste acties was het verzamelen van spaarpunten van Douwe Egberts om die in pakken koffie te kunnen omzetten: een actie met een ongekend grote opbrengst die bij DE zelf zoveel losmaakte dat DE de opbrengst verdubbelde!

Coördinator Herman Fleer is ontzettend blij met deze gift van Lions Haaksbergen. “We werken al jaren erg plezierig samen met Lions Haaksbergen en we willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken”.