moestuin

Moestuinproject boven verwachting

Cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen maken de moestuin van zorgboerderij De Viermarken winterklaar. De laatste oogsten komen van het veld. De resultaten van de dit jaar gestarte samenwerking tussen De Viermarken en de Voedselbank zijn boven verwachting.

Waar gerekend werd op 800 à 1200 kg opbrengst is dit medio oktober al bijna 2000 kg geworden! En dan moet de aanvoer van uien, prei, winterandijvie, spruiten en boerenkool nog komen.  Vanaf eind mei ontvingen de klanten van de voedselbank per week 15 à 20 kratten biologisch geteelde groente, een enkele keer was dat zelfs 30 kratten!

Volkstuinen

De productie van de Viermarken werd nog eens aangevuld door de tuinders van volkstuinvereniging De Oase (wekenlang 6 à 8 kratten), de volkstuin bij de boerderij van de UT en diverse particulieren; zoals de mevrouw die onlangs de appels uit haar boomgaard aan de cliënten van de voedselbank ter beschikking stelde, maar liefst 10 kratten vol!

Deze week verwachten wij de aanvoer van 2500 kg aardappels die een agrariër exclusief voor de Voedselbank geteeld heeft. Hartverwarmende initiatieven die ons in staat stellen de cliënten van gezonde en gevarieerde voedselpakketten te voorzien!