Nieuwe voorzitter gestart

De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is ten einde. Vanaf nu vervult Ruud Gardenbroek deze functie. Ruud (67 jaar) was tot voor kort actief alfoto Ruud Gardenbroeks adviserend geneeskundige voor diverse zorgverzekeraars. Naast deze werkzaamheden heeft Ruud diverse bestuursfuncties vervuld in de zorg maar ook daarbuiten. Zo is hij sinds december 2013 voorzitter van de Nederlandse Kampeerautoclub, een landelijke belangenvereniging met 34.000 leden.

Wij zijn met zijn aantreden bijzonder verguld aangezien Ruud veel bestuurlijke ervaring meebrengt en daarnaast door zijn achtergrond sociaal en maatschappelijk betrokken is. Hij is de afgelopen jaren voornamelijk landelijk actief geweest en wil zich in deze voorzittersfunctie juist graag lokaal inzetten. “Ik ben een doener en verwacht bij een organisatie als de Voedselbank Enschede-Haaksbergen goed te passen. In ben onder de indruk geraakt hoe de organisatie door de ruim 100 vrijwilligers wordt gerund. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Met de nieuwe voorzitter is het bestuur in de nieuwe samenstelling compleet en kunnen we ons vanaf nu volledig richten op onze kerntaken, te weten het bieden van voedselhulp aan de allerarmsten en het tegengaan van voedselverspilling.