Oogst Volkstuin Oase naar Voedselbank

Voor het derde achtereenvolgende jaar levert Volkstuinvereniging De Oase een deel van de oogst aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Hiermee levert de vereniging volgens voorzitter Henk Takens een ‘kleine bijdrage aan gezond voedsel in de ruim 500 voedselpakketten die wekelijks worden uitgedeeld aan gezinnen’.
Takens legt uit hoe het werkt: “Er is een tuin volledig beschikbaar gesteld om groente voor de voedselbank te kweken. Leden kunnen op deze tuin hun overtollige plantjes kwijt en de tuin wordt gezamenlijk door de leden onderhouden. Deze groente wordt op donderdag opgehaald en op vrijdag in de voedselpakketten meegegeven.”

imageNiet eerder was een eerste levering zo fors. Volgens Takens is dit mede te danken aan de bewustwording onder de leden: “Het lijkt erop dat er in het derde jaar op menig tuintje extra wordt aangeplant om later aan de voedselbank te kunnen leveren. Hopelijk vormt dit een stimulans voor andere buurttuinen en misschien volkstuinen om ook (overtollige) groente beschikbaar te stellen aan de voedselbank.