Opbrengst moestuin Twekkelerveld naar Voedselbank

Op donderdag 27 augustus kreeg de Voedselbank Enschede-Haaksbergen een bijzondere donatie. Drie medewerkers van de moestuin Twekkelerveld schonken een grote partij aardappelen, sperziebonen en uien. Een welkome verrassing, gezien de grote vraag naar verse groente en fruit bij de voedselbank.

 

Verse groenten en fruit

Dankzij de vele leveranciers als supermarkten en voedselproducente, zijn de vrijwilligers van de Voedselbank wekelijks in staat om hun cliënten een goedgevulde tas eten mee te geven. Een blijvend knelpunt is daarbij altijd vers voedsel. Groente en fruit worden slechts mondjesmaat aangeleverd bij de voedselbank. De partij van de moestuin Twekkelerveld zorgde daardoor voor een welkome aanvulling in de voedselpakketten.

 

Power Twekkelerveld

De moestuin Twekkelerveld is een initiatief van Power Twekkelerveld. De bedoeling van deze organisatie is om activiteiten in kaart te brengen en te organiseren, waar de bewoners van het Twekkelerveld behoefte aan hebben. De nadruk ligt hierbij op vrijetijdsbesteding. Power Twekkelerveld werkt daarbij samen met andere organisaties die diensten aanbieden in de wijk.

De bedoeling is dat bewoners kennis van hun hobby’s en ervaringen overdragen aan andere buurtgenoten.

 

Voedselbank Enschede-Haaksbergen

De voedselbank is een organisatie van ruim 100 vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Die pakketten worden wekelijks verstrekt aan mensen in Enschede en Haaksbergen die een dergelijk noodpakket voor kortere of langere tijd nodig hebben.

De Voedselbank krijgt het voedsel gratis en is ook wat onze financiën betreft geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties.